dressyrnordsvensken

Alla inlägg den 29 mars 2013

Av Linda Mårtensson - 29 mars 2013 19:35

 

Dagens övning(ar).


Idag har vi återigen tränat för Eva och det gick verkligen jätte-, jättebra idag! Jag fick först värma lite självständigt jogg i trav och galopp medan Eva plockade fram. Den första övningen bestod i att jag skulle rida på en volt, ca 6m utanför fyrkanten som bestod av 4 st bommar och sockerbitar i varje hörn. När jag på volten var jämsides med var och en av sockerbitarna så lade jag en volt inåt, runt socker biten och över hörnet av bommar (dvs 2 bommar på böjt spår). Den övningen genomfördes i skritt och trav - givetvis utan stigbyglar. ;) I början var allt lite vingligt och jag hade svårt att få med mig han runt och han skuttade gärna över sista bommen för att slippa sätta under sig med inre bakbenet. Efter en stund så började han fatta poängen och hittade en fin form och satte under sig ordentligt över bommarna. Det roligaste var att vi fick ändra tygelinställningen på kimblewicket ganska direkt, jag hade först satt fast den i det nedersta  alternativet (skarpaste) som jag gjorde på förra markträningen, men nu var han så lydig och fin och reagerade med att vilja krypa ihop lite så vi ändrade om och satte tygeln i den stora ringen (mildast) istället. Då gick han riktigt fint stundvis och riktigt positivt att kunna använda mildare alternativet, bådar gott!


I galoppen red vi istället över bommarna den raka vägen. Det var 5,5 m mellan bommarna så vi fick in ett kortare galoppsprång mellan. Vi rullade alltså på över bommarna från ett håll, sen galoppera 3/4 varv för att komma på från ett annat håll (i samma galopp hela tiden). Vi red dock inte så många varv i vardera galopp med bommar då Cesar blev lite busig och gärna ville köra studs istället, haha. Eva höjde därför upp till mellanhög sockerbit, dvs ca 50 cm och så jobbade vi på samma sätt. Det kändes att det var en ganska svår övning för honom då han var tvungen att korta ihop galoppen så pass mycket, så ibland saktade jag av till trav i svängen och kom in i trav. Han kämpade dock jätteduktigt och vissa gånger kom vi in sådär jätteperfekt och han hoppade toppenfint!

         

Passar på att bjuda på några söta närbilder på oss från förra träningen, hehe. 

Av Linda Mårtensson - 29 mars 2013 08:02


Denna gång jobbade vi vidare med smidigheten i sidorna genom slalom och bogen in i den första övningen. I början när vi bara skrittade fick vi också träna på att reglera steglängden över bommarna. I skritten och traven fick vi släppa stigbyglarna och träna på sitsen och det Eva fick påminna mig om var att inte hamna med vikten på utsidan i höger varv, speciellt på långsidorna där vi red bogen in. Jag skulle se till att verkligen sitta kvar med inre sittbenet i sadeln och inte låta Cesar putta ut mig på yttersidan.


Det blev många galoppfattningar och vi fick mycket beröm för dem och även för att Cesars hoppning var mycket bättre än sist - och jag kan inte annat än hålla med! Han har blivit duktig på att hoppa studs nu.


I den tredje och sista övningen var han väldigt loss och fin, det enda var att han tyckte att det var lite jobbigt att flytta undan för högerskänkeln så jag fick ta ett spö och peta lite på honom och efter det så flyttade han jättefint!


På filmen syns alla övningar i kronologisk ordning:

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Bloggportalen


Ovido - Quiz & Flashcards